Controles | Tandartspraktijk Schoonebeek

Controles

De praktijk

Met 2 tandartsen, vijf tandartsassistentes en moderne technieken hebben wij alles in huis om samen met u uw mond gezond te houden.

Wij streven er naar voor onze eigen patiënten op korte termijn hulp te kunnen verlenen. Wanneer het een spoedeisende klacht is zoals kiespijn kunt u bijna altijd op dezelfde dag terecht.

Voor verwijzingen naar de kaakchirurg, mondhygiënistenpraktijk of bijvoorbeeld de parodontoloog hebben wij verwijsrelaties met alle regionale ziekenhuizen, zodat u daar zo vlot mogelijk terecht kunt.

 

Patiënt worden

Het is helaas niet mogelijk patiënt bij ons te zijn of worden als u alleen klachten of problemen met uw gebit heeft. Wij kunnen u dan niet de zorg leveren die we vinden passen in een moderne tandartspraktijk.  Veel gebitsproblemen kunnen in een vroeg stadium effectief behandeld worden, vaak voordat deze tot klachten leiden. Wij besteden onze agendatijd dan bij voorkeur aan onze reguliere patiënten.

 

Spoeddienst

Regelmatig hebben wij spoeddienst voor de tandartsenkring Zuid Oost Drenthe. Let op; dit is NIET de tandartsenkring Emmen. Tijdens deze dienst zien we dan wel patiënten die niet regelmatig komen of geen eigen tandarts hebben. Dat is op dat moment dan ook geen probleem. Wij nemen tijdens de spoeddienst geen nieuwe patiënten aan.

Voor de indeling van de weekenddiensten en de actuele dienstdoende tandarts kunt u bellen of de lokale kranten raadplegen.

 
 

Röntgendiagnostiek

Periodiek maakt de tandarts in Nederland röntgenfoto's van uw gebit. Deze screeningsfoto's heten bitewings.

Met behulp hiervan kunnen wij een aantal gebitsproblemen detecten voor zij (pijn)klachten veroorzaken. Wij hechten dan ook veel waarde aan deze foto's.

De praktijk is voorzien van de meest moderne röntgenapparatuur. Wij hebben zowel de "gewone" opnametechnieken met de foto's in de mond, als een apparaat wat van buiten de mond de foto kan maken (OPG). Er kan zelfs een driedimensionaal beeld gemaakt worden, bijvoorbeeld voor het plaatsen van een implantaat.

De tandartsen zijn big geregistreerd en stralingsdeskundige niveau 4. De assistentes zijn bekwaam in het onder supervisie maken van röntgenfoto's door het volgen van regelmatige nascholing.