Beugel nodig?

Tandartsenpraktijk Schoonebeek kan u helpen wanneer u een beugel nodig heeft.

De voordelen van onze praktijk voor u als patiënt:

  • Korte wachtlijst
  • Duidelijk behandelplan
  • Indicatie behandelduur
  • Heldere prijsopgaaf vooraf
  • Op verwijzing van uw eigen tandarts

 

Heeft u een spoedgeval?
Bel ons op 0524 53 19 93

Alles voor een goede beugel

Zo helpen we u aan een beugel

Na vele jaren orthodontische behandelervaring is onze tandarts Marjolein Dijkstra inmiddels een verwijsplek voor beugels in de regio Drenthe geworden.
Zij helpt u graag aan een mooi gebit.

Wij werken met het straight wire systeem en roth prescriptie. Van alle patiënten wordt een duidelijk behandelplan gemaakt en wordt uitgebreid geconsulteerd met u en de tandarts die u verwezen heeft. De behandeling wordt vantevoren begroot en er wordt een indicatie van de te verwachten behandelduur gemaakt.

Neemt u gerust contact met ons op, wij streven binnen 5 werkdagen antwoord te geven op uw vraag. Voor verwijzers is er een collegiale (spoed)lijn beschikbaar zodat zij eenvoudiger overleg kunnen plegen.

Wilt u bij ons “in de beugel” maar bent u geen patiënt bij ons? Vraag dan om een verwijsbrief van uw eigen tandarts.

Tips

Tips bij problemen met een uitneembare beugel

Is de beugel gebroken of verbogen, zodat hij pijn doet of niet meer gedragen kan worden, laat dan de beugel uit en neem tijdens openingsuren telefonisch contact op om een afspraak te maken.

Tips bij problemen met een vaste beugel

Losse bracket: Bij pijnklachten kun je de bracket bedekken met de witte wax die je bij de plaatsing van de beugel hebt meegekregen, dit kan ook met suikervrije kauwgom. Lukt dit niet, dan kun je zelf of je ouder, proberen de bracket te verwijderen.

Draad los, of prikkende draad:
Probeer het prikkende deel te bedekken met de witte wax of suikervrije kauwgom. Lukt dit niet, probeer dan voorzichtig de draad een stukje in te korten of te verwijderen door middel van een nagelknipper of een klein tangetje.

Ring los: Als je een buitenbeugel draagt, kun je deze het beste tijdelijk uitlaten. Het liefst de ring om de kies laten zitten, dit ivm. de ruimte tussen de kiezen die anders kan verdwijnen.

Uw gebit is onze missie

Ons team staat voor u klaar om u te helpen met uw gebit.

0524 - 53 19 93

info@tandartsschoonebeek.nl

Europaweg 105-G, 7761 AB Schoonebeek